Διευρύνεται η αξιοποίηση υπολειμμάτων τροφών στην Αθήνα. Από σήμερα τα εστιατόρια και οι καφετέριες στο Γκάζι δεν θα πετούν τα υπολείμματα από την παρασκευή του φαγητού και τα αποφάγια στα σκουπίδια. Θα τα συλλέγουν σε έναν ξεχωριστό κάδο, τον οποίο τους προμήθευσε δωρεάν ο Δήμος Αθηναίων. 


Το πείραμα της οικιακής κομποστοποίησης, εφόσον επιτευχθεί, αναμένεται να αποτελέσει πιλότο για τη χώρα μας και στο μέλλον.


Βελτίωση στη συλλογή και επεξεργασία των λυμάτων στην Ευρωπαϊκή Eνωση διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν και επισημαίνει ότι εξακολουθούν να υφίστανται μεγάλες διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών.


Εφαρμόζεται εδώ και μια εικοσαετία στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο λόγος για τη χωριστή συλλογή και κομποστοποίηση υπολειμμάτων τροφών, που ξεκινάει πιλοτικά τώρα και στη χώρα μας, με πρωτοπόρους τους Δήμους Αθηναίων και Κηφισιάς.


Την πιλοτική εφαρμογή της οικιακής κομποστοποίησης, με 100 Χανιώτες και τη συμβολή της 'Οικολογικής Πρωτοβουλίας', ξεκινά -μέχρι το καλοκαίρι- η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.


Ο Δήμος Θήρας, στην προσπάθεια βελτίωσης της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων, θα πραγματοποιήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρόγραμμα ανακύκλωσης των οργανικών οικιακών αποβλήτων (Οικιακή Κομποστοποίηση).


Το Σάββατο 6 Απριλίου και ώρα 7:30 μ.μ. ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας «PERIVOS» διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση και παρουσίαση με θέμα «Κομποστοποίηση: Τα "άχρηστα" του κήπου και της κουζίνας δίνουν ζωή στα φυτά» στα Σελήνια στην Αίθουσα Φλώρα.