Αν κανονίζεις επίσκεψη στο χωριό ή εκδρομή και δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα μέσα συλλογικής μεταφοράς, δες μερικές συμβουλές για οικολογική και άρα ασφαλή οδήγηση:


Καθαριστικό γενικής χρήσης:

Σε 4 λίτρα ζεστό νερό, ανακάτεψε 50 ml αμμωνία, 50 ml ξύδι και 115 ml μαγειρική σόδα (ένα κουταλάκι του γλυκού αντιστοιχεί σε 5 ml και ένα νεροπότηρο σε 200 ml). Μπορείς επίσης να προσθέσεις λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σου άρωμα για να καλύψει τις άλλες μυρωδιές και να αρωματίσει το χώρο.


Ερευνητές από τη Γερμανία, τη Φινλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν ότι κατόρθωσαν να συνδέσουν την κλιματική αλλαγή με την οσμή των πεύκων.

Οι επιστήμονες επιχείρησαν να ρίξουν φως στη διεργασία, από την οποία αέριο από τα δέντρα δημιουργεί σωματίδια που είτε αντανακλούν το ηλιακό φως είτε ευνοούν το σχηματισμό νεφών.


Στη μελέτη του φαινομένου της διάβρωσης και των δυνατών μεθόδων μείωσής της και στην επαλήθευση υπαρχόντων προτύπων καθώς και την ανάπτυξη νέων για τη απορροή του νερού και τη διάβρωση, στοχεύει συγκεκριμένη δράση του έργου «ΘΑΛΗΣ-Φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή βιομάζας».


Η περικοπή του κόστους λειτουργίας των γραφείων είναι ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις που παλεύουν να επιβιώσουν σε περιόδους οικονομικής ύφεσης όπως αυτή που διανύουμε στην Ελλάδα. Και σίγουρα είναι προτιμότερη λύση από τις απολύσεις.

Συχνά το χαμηλότερο κόστος επιτυγχάνεται με την υιοθέτηση περιβαλλοντικά φιλικών πρακτικών που μεμονωμένες μπορεί να δείχνουν ασήμαντες, ωστόσο συνδυαστικά μπορούν να αποφέρουν σημαντικούς οικονομικούς και περιβαλλοντικούς καρπούς.


Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός ανακοίνωσε ότι οι συγκεντρώσεις των τριών βασικότερων αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα έφθασαν σε επίπεδα-ρεκόρ το 2012.


Τον πόλεμο ενάντια στην πλαστική σακούλα ξεκινά η Ευρώπη, καθώς θέλει να πείσει τους καταναλωτές να τη χρησιμοποιούν ολοένα και λιγότερο, με την Κομισιόν να επιτρέπει στο μέλλον στις εθνικές κυβερνήσεις να επιβάλουν απαγορεύσεις στη χρήση της.


Η ανακύκλωση ενός κουτιού αλουμινίου εξοικονομεί ενέργεια, ικανή για να λειτουργήσει μία τηλεόραση τρεις ώρες, ενώ η ανακύκλωση προϊόντων του συγκεκριμένου είδους χρειάζεται μόλις το 5% της συνολικής ενέργειας που απαιτείται για την κατασκευή νέων.


Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η συλλογή χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων τα οποία μετατρέπονται, μετά από επεξεργασία, σε βιοκαύσιμο, στο πλαίσιο Πιλοτικού Προγράμματος που υλοποιεί η ΑΔΕΠ Α.Ε. και η Aντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Πατρέων.


Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην παραλία πάρτε μια βαθιά ανάσα: η χαρακτηριστική μυρωδιά της θάλασσας ίσως δεν διαρκέσει για πάντα.


Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις προσπαθούν να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος, προχωρώντας σε επενδύσεις εναλλακτικής μορφής ενέργειας.


Ο κλάδος της πράσινης δόμησης αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς ώστε συμβατικές μέθοδοι κατασκευής και υλικά να υποκαθίστανται από περιβαλλοντικά φιλικότερες επιλογές.


Ιδιοκτήτες και αρχιτέκτονες χρησιμοποιούν εναλλακτικά υλικά για να υλοποιήσουν πρωτότυπα σχέδια, βελτιώνοντας παράλληλα την αποδοτικότητα και περιορίζοντας τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο.


Με καθυστέρηση δύο ετών ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο η οδηγία για την περιβαλλοντική ευθύνη, βάσει της οποίας τέθηκε σε εφαρμογή η βασική αρχή ότι ο ρυπαίνων πληρώνει και μάλιστα όχι απλώς πληρώνει, αλλά αποκαθιστά και το περιβάλλον στην προτεραία του κατάσταση.


Τέλος στην ανεξέλεγκτη απόθεση των χρησιμοποιημένων συσκευασιών φυτοφαρμάκων, που αποτελούν τοξικές "βόμβες" για το περιβάλλον, επιχειρεί να βάλει ο δήμος Κιλελέρ, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία - για πρώτη φορά στην Ελλάδα - για την ανακύκλωσή τους.


Περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ έχει εξασφαλίσει το Ελληνικό Δημόσιο τα τελευταία δυόμισι χρόνια από δημοπρασίες δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων μέσω του κοινοτικού συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων(EU ETS), εκ των οποίων τα 77 εκατ. ευρώ αφορούν μόνο στο α' εξάμηνο του 2013.


«Πράσινη» μετακίνηση σημαίνει αφήνουμε το αυτοκίνητο στην άκρη και χρησιμοποιούμε είτε τα Μέσα Μεταφοράς, είτε το ποδήλατό μας είτε πάμε με τα πόδια.


Φανταστείτε ότι τα παλιά σας αθλητικά παπούτσια δεν καταλήγουν στον κάδο των απορριμμάτων, αλλά στην πίσω αυλή του σπιτιού σας όπου μετατρέπονται σε ένα όμορφο παρτέρι με λουλούδια.


Στα πλαίσια της πράσινης μεταμόρφωσης των μεγάλων αστικών κέντρων, Ολλανδοί ερευνητές, δημιούργησαν πρωτοποριακά πεζοδρόμια που καθαρίζουν τον αέρα «τρώγοντας» την ατμοσφαιρική ρύπανση.


Μια είδηση απ' αυτές που πέρασαν στα ψιλά του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ το 2011 ήταν η ψήφιση του νόμου 4019 περί Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, κατόπιν ευρωπαϊκής οδηγίας.


Η ανακύκλωση γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Τόσο σε επίπεδο ευαισθητοποίησης των πολιτών όσο και σε επίπεδο πιστοποιημένων φορέων ανακύκλωσης διαφόρων υλικών.


Τα «μυστικά» δύο εκ των τεσσάρων γεωπάρκων της χώρας μας, του Γεωπάρκου Χελμού - Βουραϊκού και του Γεωπάρκου Βίκου - Αώου, αποκαλύπτει μελέτη του Δρ.Χαράλαμπου Φασουλά, συντονιστή Γεωπάρκου Ψηλορείτη και Ελληνικού Φόρουμ Γεωπάρκων και του Νικόλαου Ζούρου, διευθυντή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, καθηγητή στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συντονιστή του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων.


Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, τόσο τα φυτά του πλανήτη μας απελευθερώνουν αέρια, τα οποία βοηθούν στο να σχηματίζονται σύννεφα στον ουρανό.


Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκε στην έκκληση του δημάρχου και αναλαμβάνει δράση.


Τις Μεγάλες Γιορτές της Ανακύκλωσης για τους μαθητές σε όλη την Ελλάδα διοργανώνει το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.


ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΤΕΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ ΣΧΕΔΟΝ 10.000 (ΝΑΙ. ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ) ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΠΑΚΙΑ.


Την τρίτη του αποστολή στα ειδικά εργαστήρια του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, με μια νέα μεγάλη ποσότητα τηγανόλαδων στις …αποσκευές του, πραγματοποιεί σήμερα, Πέμπτη, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.


Παρά την πρόοδο που έχουν επιτύχει τα τελευταία χρόνια οι Ευρωπαίοι σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ), πολλά κράτη δεν θα επιτύχουν τον ευρωπαϊκό στόχο για ανακύκλωση τουλάχιστον των μισών τους αποβλήτων μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Μεταξύ αυτών θα είναι, με τα σημερινά δεδομένα, και η Ελλάδα.


Το δίκτυο ελληνικών πράσινων πόλεων ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη από δήμους που θα έχουν ως στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.


Το ίδιο επικίνδυνα με τους ρύπους που εκλύονται από τα αυτοκίνητα είναι τα αιωρούμενα σωματίδια με τα οποία «πνίγηκαν» οι ελληνικές πόλεις τον φετινό χειμώνα λόγω της αυξημένης χρήσης των τζακιών.


Επεξηγήσεις για την επένδυση και την κατασκευή της Μονάδας Πτολεμαΐδα 5 και τη σχετική σύμβαση παρέσχε σήμερα, Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013, η ΔΕΗ εν όψει της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που θα συγκληθεί στις 29 Μαρτίου 2013.


Μετ' εμποδίων εξελίσσεται το πρόγραμμα του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) για την μετατροπή των σχολείων σε βιοκλιματικά.


Το ποδήλατο είναι, υπό κανονικές συνθήκες, ένας εναλλακτικός με πολλά οφέλη για την υγεία τρόπος μετακίνησης, καθώς γυμνάζει τον αναβάτη.


Το έργο Biogaia με τίτλο «Ανάπτυξη Αειφόρων Στρατηγικών Βιοαερίου για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αγροκτηνοτροφικών Αποβλήτων υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013, σαν συνέχεια του έργου Agroenergy, στοχεύοντας στην αύξηση της παραγωγής βιοαερίου μέσω της ορθολογικής διαχείρισης των υγρών και στερεών αγροτοβιομηχανικών αποβλήτων της Αχαΐας καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.