Συντήρηση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων

Μέσα από την πολυετή μας εμπειρία στον χώρο τον φωτοβολταϊκών έχουμε δημιουργήσει ένα πακέτο υπηρεσιών συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης, που σκοπό έχει να εξασφαλίσει την καλή λειτουργία του φωτοβολταϊκού και τη μεγιστοποίηση της απόδοσης της επένδυσης(αύξηση απόδοσης 15%)

georythmiki_suntirisi_fotovoltaikon

Η Γεωρυθμική ΑΤΕ παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις που αφορούν στη συντήρηση και στον καθαρισμό του φωτοβολταϊκού σας συστήματος, συμβάλλοντας στη μεγιστοποίηση της απόδοσής του και στη μεγαλύτερη δυνατή επιμήκυνση της ωφέλιμης διάρκειας ζωής του.

Τα φωτοβολταϊκά είναι μια επένδυση με διάρκεια ζωής τουλάχιστον 20 έτη γι' αυτό είναι απαραίτητο 

6 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

1. Άμεση διάγνωση και εντοπισμός βλάβης/δυσλειτουργίας και ταχεία αποκατάστασή της.
2. Αποφυγή απώλειας κερδών
3. Μείωση της πιθανότητας πρόκλησης ατυχημάτων.
4. Επιβράδυνση της φθοράς του εξοπλισμού.
5. Τήρηση όρων και προϋποθέσεων ισχύος κατασκευαστικών εγγυήσεων, για την αντικατάσταση ή επισκευή εγκατεστημένου εξοπλισμού ο οποίος βρίσκεται εντός εγγύησης.
6. Διασφάλιση της ορθής λειτουργίας του Φ/Β σταθμού, με στόχο τις υψηλότερες οικονομικές απολαβές της επένδυσης.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ

Η σκόνη, η λάσπη, τα περιττώματα των πουλιών, τα διάφορα άλατα, η γύρη, οι ρύποι της ατμόσφαιρας κλπ., αποτελούν στοιχεία που συγκεντρώνονται επάνω στα φωτοβολταϊκά πλαίσια και εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία τους.  Οι προδιαγραφές των panels ορίζουν, ότι η μειωμένη απόδοση (λόγω ακαθαρσίας) ενός και μόνο φωτοβολταϊκού στοιχείου αρκεί για να μειώσει σημαντικά την αποδοτικότητα ολόκληρης της στοιχειοσειράς.

georythmiki_katharismos_fotovoltaikon

 

Για τον σωστό καθαρισμό των panels, είναι απαραίτητη η χρήση καθαρού απιονισμένου νερού. Το μη απιονισμένο νερό συνοδεύεται από άλατα που συμβάλλουν στη μείωση τόσο της απόδοσης, όσο και της διάρκειας ζωής του panel.  Eπιπλέον, το νερό της βροχής δεν θεωρείται ιδανικό για τον καθαρισμό των πλαισίων, καθώς μεταφέρει σκόνη και άλλες αιωρούμενες ουσίες επάνω στην επιφάνεια τους. 

Περισσότερα...